Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συνέντευξη τύπου για το τουρνουά πόλο «Σπ. Αλιφιεράκης – Ν. Σαμαρτζίδης» Σπύρος Σπύρου: «Ένα αθλητικό γεγονός με παγκόσμια ακτινοβολία»

   Στη συνέντευξη τύπου, που παραχωρήθηκε με την ευκαιρία της διεξαγωγής του διεθνούς τουρνουά πόλο «Σ. Αλιφιεράκης – Ν. Σαμαρτζίδης», συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.


   Το τουρνουά, το οποίο διοργανώνει ο ΝΑΟΚ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας, πραγματοποιείται από την Παρασκευή 23 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 23 Ιουνίου. Στο τουρνουά συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Ουγγαρίας και της Εθνικής Ελλάδας, πρόκειται δηλαδή για τις τέσσερεις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.
   Στη συνέντευξη τύπου εκτός του Περιφερειάρχη συμμετείχαν ακόμα ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κερκυραίος Γιώργος Κατσαρός, ο Πρόεδρος του ΝΑΟΚ, Σπύρος Μίχας και ο Πρόεδρος του ΕΑΚΚ, Παύλος Σκορδίλης. 
   Το τουρνουά πραγματοποιείται στη μνήμη δύο αθλητών που τίμησαν την ελληνική υδατοσφαίριση, όπως ο διεθνής άσσος του Άρη και του Εθνικού, Νώντας Σαμαρτζίδης, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε νεαρή ηλικία και ο Κερκυραίος πολίστας, που αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για τον κερκυραϊκό αθλητισμό, Σπύρος Αλιφιεράκης.


Χαιρετισμός Περιφερειάρχη

   Ο Περιφερειάρχης, στο χαιρετισμό του, μεταξύ των άλλων τόνισε και τα εξής: «Θέλω κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω  τους διοργανωτές για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει για την οργάνωση και πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι προσπάθειες αυτές θα στεφθούν από απόλυτη επιτυχία, όπως έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν.
   Το τουρνουά αυτό, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο νησί μας, είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός, αφού συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου στην υδατοσφαίριση, όπως η Ρωσία, η Ισπανία και η μεγάλη ομάδα της Ουγγαρίας με την τεράστια παράδοση στην υδατοσφαίριση. Αλλά και η εθνική μας ομάδα η οποία συμμετέχει αδιαλείπτως σε όλες τις Ολυμπιάδες και σε όλα τα μεγάλα τουρνουά με ξεχωριστές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. 
   Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υποστηρίζει αυτές τις αθλητικές εκδηλώσεις, γιατί μέσα από τον αθλητισμό και τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις, δίνεται η ευκαιρία της προβολής του τουριστικού μας προορισμού.
   Καλώ όλους τους Κερκυραίους να παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους, από κοντά αυτό το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός, άλλωστε η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θέλω να ευχηθώ και πάλι σε όλους τους διοργανωτές καλή επιτυχία και καλή διαμονή στον τόπο μας».