Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στα γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» (στον Πόρο) ο Περιφερειάρχης








Επαφές με επαγγελματίες του Τουρισμού στη Σκάλα


   Στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία του Πόρου, στην Κεφαλονιά, με αφορμή τα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό», συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.

   Πρόκειται για τα γυρίσματα της τελευταίας εκπομπής της τηλεοπτικής σαιζόν στην οποία συγκεντρώθηκαν στην Κεφαλονιά όλα τα χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα που εμφανίζονταν σε εβδομαδιαία βάση στη συγκεκριμένη εκπομπή και ο αριθμός των φιλοξενούμενων στον Πόρο έφτασε περίπου στα 1000 άτομα και προέρχονταν από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

   Στα γυρίσματα, εκτός των άλλων, συμμετείχαν από την Κέρκυρα το χορευτικού του Συλλόγου Μπενιτσών και η Μαντολινάτα.

Σπ. Σπύρου: Αυτή είναι η Ελλάδα και η φιλόξενη Κεφαλονιά

   Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στο γεγονός με μεγάλο ενθουσιασμό, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα προβληθεί η Κεφαλονιά και ο όμορφος Πόρος σε όλη την Ελλάδα και ότι εκδηλώσεις σαν αυτή στηρίζει και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

   Τα 30 συγκροτήματα που συμμετείχαν, συμπλήρωσε ο κ. Σπύρου, όλοι αυτοί οι νέοι και νέες, μας θύμισαν ότι αυτή είναι η Ελλάδα μας που, ακόμη και στα δύσκολα, γνωρίζει να χορεύει, να τραγουδά και να καμαρώνει, ενώ, αναφερόμενος στην παραμονή όλων όσων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, εξήρε τη φιλοξενία των Κεφαλλήνιων που συνδυάζουν την ορμή, το πάθος και τη θέληση, με το πανέμορφο νησί τους.

Επαφές με επαγγελματίες της Σκάλας

   Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, συνοδευόμενος από την περιφερειακή σύμβουλο Κεφαλονιάς, Τζόγια Γρουζή, επισκέφτηκε και την περιοχή της Σκάλας, για την οποία σχολιάζοντας είπε ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα παραλιακά χωριά που ο Τουρισμός δεν το έχει αλλοιώσει.

   Συνομιλώντας με τους επαγγελματίες του Τουρισμού και περιδιαβαίνοντας τις επιχειρήσεις, άκουσε τα προβλήματά τους που σχετίζονται, περισσότερο, με το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία, μέσω του συστήματος inclusive, αποκλείουν τους επισκέπτες από καταστήματα της περιοχής που, λόγω και της κρίσης, έχουν προβλήματα.

   Παρά ταύτα, κατέληξε ο Περιφερειάρχης, η δυναμική της Κεφαλονιάς, με το πολύμορφο τοπίο της και τις γεωλογικές της ιδιαιτερότητες, καθώς και το συνδυασμό βουνού και θάλασσας, δίνει πολλαπλές επιλογές στους τουρίστες.

   Τέλος, αναφορά έκανε και στη δυναμική, μεθοδικότητα και την καλή οργάνωση των Κεφαλλήνιων επιχειρηματιών, που αποτελούν εχέγγυα για τη διατήρηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και συνεπώς στην ενίσχυση της φήμης του νησιού.