Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ!!!!!



Άλλοι πεινάνε κι άλλοι είναι έτοιμοι να διαθέσουν γύρω στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια μόνο και μόνο για να αποκτήσουν το πρωτοποριακό σχεδιαστικά και μοναδικό σε σύλληψη σούπερ-γιοτ που θα αποδίδει θεματικά στα 155 μέτρα του μια μικρογραφία του Μονακό.



Εμπνευστής του η εταιρεία Yacht Island Design, που απαντά με το δικό της τρόπο στη χλιδή του Κατάρ και των Αραβικών Εμιράτων.
Πλωτά παλάτια για κάθε γούστο
Η Yacht Island Design, η οποία εδρεύει στο Derbyshire της Αγγλίας, φιλοδοξεί να μεταφέρει ένα μικρό τμήμα των δρόμων και της πολυτελούς αρχιτεκτονικής του κρατιδίου του Μονακό επάνω σε ένα τεράστιο σκάφος φτιαγμένο από χάλυβα και αλουμίνιο. Το σούπερ-γιοτ θα είναι το πρώτο από μια σειρά πλωτών παλατιών που σκοπεύει να κατασκευάσει, με διαφορετικό θέμα το καθένα. Η σχεδίασή τους αποτελεί τέχνη, όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες και απαιτεί εκτενή έρευνα, ώστε το επιλεγμένο (από τον πελάτη) θέμα να αποδοθεί πιστά σε κάθε του λεπτομέρεια.
Το πριγκιπάτο ταξιδεύει στον ωκεανό
Σχεδιασμένο να μεταφέρει μέχρι 16 επισκέπτες και 70 μέλη πληρώματος με μέγιστη ταχύτητα 17 ναυτικών μιλίων, το εντυπωσιακό γιότ αναμένεται να διαθέτει πολλούς ενδιαφέροντες χώρους για όλα τα γούστα. Κύριος χώρος επιβίβασης ο κήπος «Όαση» με τον χαρακτηριστικό καταρράκτη στο κέντρο του μεγάλου πλωτού αίθριου, το οποίο θα οδηγεί στις 7 σουίτες, τη βιβλιοθήκη, το κοινόχρηστο γραφείο, το μπαλκόνι και τον κινηματογράφο. Στις ανέσεις του θα περιλαμβάνονται ένα κελάρι κρασιών, καζίνο, τραπεζαρία, αίθουσα χορού, πισίνα, τζακούζι, σπα, σάουνα, σαλόνι ομορφιάς, μπαρ, αυλή με διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις, τεχνητή παραλία, χώροι κατάδυσης, ελικοδρόμιο και, φυσικά, ένα υποβρύχιο. Κάποια από τα κατασκευάσματα του ανώτερου καταστρώματος θα αποτελούν μικρογραφίες διασήμων αξιοθέατων του Μονακό, ενώ το προσωπικό διαμέρισμα του ιδιοκτήτη θα βρίσκεται στο «Παλάτι του Πρίγκιπα» (έκτασης περίπου 1.500 τ.μ.) στην πλώρη του σκάφους, με πρόσβαση και στους τρεις ορόφους.
Για αυτοκινητιστές της… θάλασσας
Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι η πλήρως λειτουργική πίστα go-cart, βασισμένη στην φημισμένη πίστα του Grand Prix του Μονακό, η οποία θα διατρέχει το κατάστρωμα περνώντας μέσα από τούνελ.
Ταξίδι με ένα εξωτικό νησί του Ειρηνικού
Επόμενο όραμα της Yacht Island Design είναι ένα μικρότερο γιοτ με κεντρικό θέμα ένα εξωτικό νησί του Ειρηνικού. Οι σχεδιαστές θέλουν να δώσουν σε 85 μέτρα θέματα από παρθένα φύση. Φαντασία και πελάτες να υπάρχουν…


από τον ιστότοπο www.goldenmag.gr